Blog

Peter Legwood

Pantofle Peter Legwood většině z vás není třeba představovat. Jsou velice oblíbené mezi zdravotníky, učiteli ve školách a školkách, lázeňskými personály, zaměstnanci pohostinství, sportovci, ortopedickými pacienty, ale i námi ostatními jako velice lehké a pohodlné přezůvky pro volný čas či na doma.

Proč je však máme v naší prodejní nabídce, když to není barefoot?

 

Pantofle Peter Legwood nejsou barefootové, ale nejsou to ani klasické konfekční pantofle. Jsou to boty tzv. kompromisní. Mají lehce zvýšenou patu a podporu klenby, což je vyřazuje z barefootu, ale zároveň mají širokou, správně tvarovanou špičku s prostorem pro prsty a celkově jsou dostatečně široké, nikde nohu nesvírají. Navíc jejich podpora klenby není klasická srdíčková, ale šikmo podélná, klenba na ní tedy stále pracuje a tím ji nenecháváme zeslábnout. To je tedy také úplně jiné než podpora klenby u klasické konfekční obuvi, kde nám podepřená klenba v chodidle nepracuje vůbec.

 

Dále je zde ještě téma pantoflí, jako takových. Pantofle obecně se ve zdravém obouvání nedoporučují, protože si je automaticky při chůzi „přidržujeme“ tím, že zvedáme prsty nohou, aby nám pantofle při zvedu nohy nespadly, což už narušuje systém správné zdravé chůze. Pantofle Peter Legwood však odbouraly i tento „neduh“ tím, že na noze drží pevně, jako sandály. Mají tzv. patní mističku a nártní pásky přizpůsobené přesně tvaru naší nohy, takže se jen minimálně zvedá pata od boty, vyzout je můžete jen úmyslně a chůze v nich je tedy zdravá a bezstarostná.

 

Nyní si je tedy představíme trochu blíže:

 

Peter Legwood je italská značka ortopedických vložek a zdravotní obuvi. Jejich vyjímečnost je založena na patentovaném systému AEQUOS. Tento systém využívá působení série tlakových bodů a naklonění, jež dodávají chodidlu větší stabilitu. Výsledkem je zlepšení rovnováhy a menší namáhání pohybového aparátu. Obuv byla vyvinuta jako regenerační a je vhodná pro celodenní nošení. Podrážka je řešena jako protiskluzová.

Dále jsou jedinečné v tom, že je lze krátkým tepelným nahřátím horkovzdušnou pistolí, které vám provede proškolený prodejní personál, přizpůsobit na míru tvaru nohy každému majiteli. Nemusíte tedy řešit, jestli máte nízký nárt nebo vysoký, vždy se vám nártní pásky krásně přizpůsobí.

A z jakého jsou tedy materiálu?

Obuv Peter Legwood je vyrobena z tzv. EVA směsi. Jedná se o velmi lehký, netoxický, antibakteriální materiál, nezatěžující životní prostředí. Tento materiál umožňuje dlouhodobé používání obuvi díky jeho optimálním fyzikálně-mechanickým vlastnostem.

Ale pozor, tato obuv, tedy konkrétně modely Dolphin a Bull, splňuje požadavky normy UNI EN ISO 20347:2012 jako pracovní obuv. Můžete je tedy nosit do práce i tam, kde zaměstnavatel potřebuje důkaz (vytištěný certifikát) o tom, že je tato obuv schválená jako pracovní obuv.

Nyní stručná ukázka modelů pantoflí Peter Legwood:

 

Nejprodávanějším modelem je bezesporu model DOLPHIN, tedy klasické otevřené pantofle, které se vyrábí ve velikostech 35 - 42

 

 

 

 

 

 

 Zde je jejich pánská verze KONG ve velikostech 41 – 46 a stejné, jen velké DUCK ve velikostech 46 – 48

 

 

 

A samozřejmě jsou zde tyto pantofle i v dětské verzi BUBBLE, které jsou ve velikostech 24 – 35

 

 

 

Dále pak máme pantofle s plnou špičkou s podnázvem BULL, které jsou unisex ve velikostech 35 – 48

 

 

Velice zajímavé a pohodlné jsou i zdravotní žabky SHARK, též unisex ve velikostech 35 – 46

          

       

 

A takovou trochu zvlášť kategorií jsou limitované kožené pantofle CRUISE, které mají pásky na suchý zip a vyrábějí se ve velikostech 36 – 41

 

 

Pantofle Peter Legwood si můžeme vybrat celkem v 11 krásných barvičkách:

 

Tak co na ně říkáte? Nejsou prostě jedním slovem boží? :-) Za mě tedy obrovské nadšení a jedny z mých nejoblíbenějších bot, mimo barefoot. A ty barvy, jedny mi nejspíš nestačí… :-)

Lze je skvěle kombinovat s barefootem, hlavně u barefootových začátečníků, kde nás chodidla po delší „bosé“ chůzi mohou trochu bolet, než si zvyknou. Právě v takovou dobu je vhodné se přezout do „Legwoodů“, které jsou regenerační a odpočinkové pro naše chodidla.

Pokud vás tato zdravotní ortopedická obuv také nadchla, neváhejte si k nám přijít vybrat svou velikost i barvičku nebo si je můžete objednat na našem eshopu www.footmark.cz. Doporučuji však osobní vyzvednutí na prodejně, abychom vám je mohli rovnou nahřát a přizpůsobit přímo vašemu tvaru nohy.

Pokud by jste si vybrali barvu a velikost, jakou momentálně nemáme skladem, nic se neděje, objednáme je a do týdne budou vaše. ;-)

Tak zdravé chůzi zdar! :-)

 

Použitý zdroj: www.peterlegwood.cz

 

 

O nás

Sídlo firmy:
Footmark s.r.o.
Hospříz 35
377 01, Jindřichův Hradec

Provozovna

Jindřichův Hradec:
Footmark s.r.o.
Klášterská 78
377 01, Jindřichův Hradec
tel: +420 702 225 981

Kontakty

info@footmark.cz

Dagmar Krupicová
Tel: +420 777 148 642
Email: dagmar@footmark.cz

©2024 Footmark s.r.o. všechna práva vyhrazena.

Vyhledat